Torslanda förprojekt

Vingen
Vingen Kulturhus, Torslanda
Bevinga berättelser
Projektupplägg 2016-2017

 

 

 

 

 

 

Ett förprojekt under namnet Bevinga berättelsen genomförs i Torslanda hösten 2016 och våren 2017 i regi av Vingens Kulturhus där Vingen samarbetar med Björlanda – Torslanda hembygdsförening, Torslanda bibliotek samt planerar ett samarbete med Kulturskolan. Förprojektet Bevinga berättelsen, som kan komma att genomföras antingen som projekt (finansiering ej klar) eller som studiecirkel och skall innehålla  ett en serie gemensamma filmträffar i workshop form och en avslutande filmfestival.

Bevinga berättelsen inleddes den 9 oktober med en inspirationsdag/ temadag som hölls i biosalen Måsen i Kulturhuset Vingen. Läs mer

annonsbb_vingena372dpi
Affisch Temadag
img_9475
Artikel i Torslandatidningen

Inspirationsdagen följdes upp med en utvärdering i planeringsgruppen och en Affischutställning om projektet utanför Biblioteket under oktober och november med information och allmän inbjudan att anmäla sitt intresse för att delta i projektet till Vingen.

img_9558
Affischutställning utanför Biblioteket
gamlavagenyt
Film om Gamla vägen i Torslanda

Urban Jansson ordf. i Björlanda – Torslanda hembygdsförening gjorde inspirerad av Temadagen en egen film om Gamla vägen i Torslanda som fick stor uppmärksamhet i sociala medier och uppskattning från många Torslandabor. Han har också fortsatt med film om Torslanda flygplats.

Pia Magnusson har skrivit två artiklar i Torslandatidningen om projektet.
Läs mer här: Artikel 1 och Artikel 2

Just nu: (2016-11-24) Hannah Schütz / Vingens kulturhus söker medel för att fortsätta projektet.

Länkar till mer information:

Facebook
Facebook event
Instagram
Vingens sida om projektet
Programsida
Program som pdf
Artikel i Torslandatidningen innan
Artikel i Torslandatidningen efteråt:

Annonser